Retkimelojien Sinivalkoisen Nauhan ja Sinivalkoisen Kaksikkonauhan säännöt

Retkimelojien Sinivalkoisen Nauhan ja Retkimelojien Sinivalkoisen Kaksikkonauhan säännöt

Voimassa vuodesta 2009, ilmoittamisen yhteystiedot muutettu 2014 ja säännöt päivitetty 12. joulukuuta 2017, 23.1.2020 ja 13.1.2021.

Melontaretki tulee suorittaa Suomen rannikkoa pitkin Ruotsin rajan ja Venäjän rajan välillä valinnanvaraiseen suuntaan. Aluksena käytetään kajakkia, avokanoottia tai sup-lautaa. Miehistö koostuu yhdestä tai useammasta melojasta.

  1. Lähdöstä ja maaliintulosta sekä mahdollisesta retken keskeytyksestä on ilmoitettava kirjallisesti (kirje tai sähköposti) Suomen Retkimelojien nauhavastaavalle. Otsikoi “Retkimelojien Sinivalkonauha”.

Ei ikärajoituksia. Ei lähtömaksua.

Retken toinen päätepiste on Virojoen kylä Virolahden kunnassa, toinen on Pukulmin veneluiska Torniossa.

Hänelle, joka meloo sekä Ruotsin että Suomen rannikot samalla retkellä, riittää että käy Blå Bandetin pohjoisessa lopetuspisteessä.

Lähtöilmoituksesta tulee käydä ilmi seuraavat tiedot:

  • miehistön nimet ja kuka on pääedustaja
  • miehistön syntymäajat (vuosi, kuukausi, päivä)
  • miehistön osoitteet sekä mahdolliset s-postiosoitteet
  • puhelinnumero kotiin sekä matkapuhelinnumero retken aikana
  • retken lähtö- ja päätepiste (Tornio, Virolahti)
  • aluksen tyyppi (merkki ja malli)
  • mukana olevat turvavarusteet
  • aiottu lähtöpäivämäärä.  Ilmoita toteutunut lähtöpäivä.
  • melojan yhdistys (jos on)
  • retkikunnan  julkisen matkapäiväkirja kuten verkkosivut, blogi tai somesivun osoite (jos on) sekä, voiko yhdistys jakaa sen osoitetta.

Maaliintuloilmoitus tehdään viimeistään viikon kuluttua maaliintulosta. Se sisältää seuraavat tiedot:

  • toteutunut lähtöpäivämäärä sekä lähtöpaikka
  • maaliintulon päivämäärä
  • melontapäivien lukumäärä
  • melotun matkan pituus kilometreissä.
  1. Matka tulee suorittaa ilmoitetulla aluksella meriretkenä. Miehistö kuljettaa itse varusteensa ja muonansa ilman ulkopuolista avustusta. Aluksen tai miehistön jäsenen vaihtoa ei ole sallittu, kuten ei myöskään huoltoautolla tai -veneellä varusteiden täydentäminen tai vähentäminen.

Miehistö huolehtii itse muonan hankkimisesta sekä mahdollisista korjauksista retken aikana.

Retken aikana varastetun aluksen korvaamisessa saa tukeutua ulkopuoliseen apuun. Tämä koskee myös turvallisuusvarusteita kuten meloja, kellukkeita, kelluntaliivejä, aukkopeitteitä ja kompassia.

  1. Päivittäiset melontaetapit on tarkoin merkittävä karttaan tai merikorttiin sekä kirjattava lokikirjaan. Kaikki päivät, lähtöpäivä ja maaliintulopäivä mukaan lukien, lasketaan melontapäiviksi. Retki on suoritettava yhden kalenterivuoden aikana. Lisäksi 6 kuukauden  kuluessa retken päätöksestä toivomme kuvauksen toteutuneesta reitistä. Kuvaus voi olla toteutettu monin tavoin: se voi olla päiväkirjamuotoinen, karttaan merkitty reitti, valokuvakooste, blogi tai vaikka  videomuodossa oleva kuvaus tai tallenne, josta ilmenee reitti pääpiirteittäin. Kuvauksesta ilmenevät retken kohokohdat sekä seikkoja, joista muut melojat reitillä saavat tietoa.
  2. Retki tulee kokonaisuudessaan suorittaa samaan suuntaan meressä ilman kantotaipaleita. Miehistön matka merellä pitää pystyä piirtämään yhtenäisellä viivalla lähdöstä maaliin. On sallittua meloa kanavia pitkin ja makeanvedenaltaissa kuten Raahen kanava ja Larsmosjön.
  3. Aluksen eteenpäinviemiseen saa käyttää ainostaan melaa – ei purjetta, leijaa tai muuta apuvälinettä.
  4. Retkeä ei kontrolloida matkan aikana; miehistön melojakunnia on takeena sääntöjen noudattamisesta.
  5. Kaikki, jotka ovat meloneet Suomen rannikon rajalta rajalle sääntöjen mukaisesti, saavat Retkimelonnan Sinivalkoisen Nauhan tai Retkimelonnan Sinivalkoisen Kaksikkonauhan riippumatta käytettyjen päivien lukumäärästä. Samalle melojalle voidaan myöntää Sinivalkoinen Nauha useita kertoja.
  6. Mikäli säännöissä on pienintäkään epäselvyyttä, kysy ennen lähtöä.
  7. Suomen Retkimelojat ry hallinnoi Retkimelonnan Sinivalkoista Nauhaa ja Retkimelonnan Sinivalkoista Kaksikkonauhaaja vastaa muun muassa näiden melontavaellusten suorittaneiden nimien julkistamisesta ja heidän matkaraporttiensa arkistoinnista.

Yhdistyksen hallituksella on lupa muuttaa Retkimelonnan Sinivalkoisen Nauhan ja Retkimelonnan Sinivalkoisen Kaksikkonauhan sääntöjä.

Oleellista sekä Retkimelojien Sinivalkoisessa Nauhassa että Retkimelojien Sinivalkoisessa Kaksikkonauhassa on, että miehistö omiin kykyihin, taitoihin, navigointiin ja hyvään merimiestapaan perustuen meloo koko matkan omin voimin ilman ulkopuolista apua.

Kuten aina: omalla vastuulla.

Mahdolliset tiedustelut  liittyen Sinivalkoiseen nauhaan tai Kaksikkonauhaan pyydetään osoittamaan  Suomen Retkimelojien nauhavastaavalle

Sinivalkonauhan reitti - Blå vita bandet - Blue-white Ribbon

Näyttökuva 2016-06-06 kello 21.15.56

Näyttökuva 2016-06-06 kello 21.22.42

4 kommenttia artikkeliin ”Retkimelojien Sinivalkoisen Nauhan ja Sinivalkoisen Kaksikkonauhan säännöt

Jätä kommentti