Suomen Retkimelojien vuosikokouksesta

 

Suomen Retkimelojien vuosikokouksen päätöksistä ja kulusta on syntynyt erilaisia käsityksiä. Kerron vuosikokouksen puheenjohtajan näkökulman asiaan.

Suomen Retkimelojien vuosikokous kutsuttiin koolle 16.1.2017 verkkosivujen kokouskutsulla sunnuntaiksi 12.2.2017. Kutsun julkaisemisen aikaan tiedossa olivat vain sääntömääräiset asiat.

Kutsun lähettämisen  jälkeen Retkimelojat sai esityksen juhlaretkeksi kesälle 2017. Esitys oli annettu vuosikokoukselle, mutta se saapui niin myöhään, ettei se ehtinyt kokouskutsuun. Ehdotus päätettiin käsitellä vuosikokouksen  kohdassa Muut asiat. Se sopi ehdottajalle, ja juristilta tarkistettiin, että se on korrekti tapa toimia. 

Kopio virallisesta kokouskutsusta lähetettiin sähköpostilla jäsenille – tässä vaiheessa esitys juhlaretkeksi ei ollut saapunut. Muistutusviesti vuosikokouksesta lähti seitsemän päivää ennen kokousta. Muistutusviestissä oli linkit toimintakertomukseen, toimintasuunnitelmaan sekä Muut asiat -kohdan alla juhlaretkiehdotukseen. Juhlaretkiehdotus sisälsi ajatuksen, että juhlaretken reitistä muodostuisi uusi nauhamelonta. Kaikilla jäsenillä oli mahdollisuus tutustua ehdotukseen.

Seuran toimintasuunnitelmassa luki, että jos vuosikokoukseen mennessä tulee ehdotus juhlaretkestä, sellainen voidaan järjestää. Vuosikokous hyväksyi toimintasuunnitelman muutoksitta. Vuosikokous hyväksyi yksimielisesti talousarvioehdotuksen, jossa oli varattuna seuran budjettiin nähden suuri summa juhlaretken järjestämiseksi.  

Esittelin vuosikokouksen asialistan kohdassa 14 Muut asiat ehdotuksen juhlaretken järjestämisestä kesällä 2017 ja siihen liittyvän ajatuksen, että juhlaretken reitistä muodostuisi uusi nauhamelonta.

Vuosikokouksessa kuultiin muutamia puheenvuoroja, jotka vastustivat uuden nauhan perustamista.

Vuosikokous siirsi juhlaretkiasian kokonaisuudessaan hallituksen käsiteltäväksi.

Virallisessa kokouskutsussa ei ollut mainintaa juhlaretkestä kesällä 2017. Juhlaretkiehdotus käsiteltiin kohdassa muut asiat, se ei ollut osa virallista kokouskutsua eikä siten vuosikokouksen päätösasia. Muut asiat -kohta on tiedotusluonteinen.

Yhdistyksen tavoite on retkimelonnan edistäminen. Juhlaretki on seuran tavoitteen ja perinteiden mukainen tapahtuma, josta toivon olevan iloa mahdollisimman monelle meistä. Ehdotukset ja keskustelu melonnan edistämiseksi ovat jatkossakin tervetulleita. 

Alli

Vuosikokouksen 12.2.2017 puheenjohtaja

Suomen Retkimelojat Finlands Långfärdspaddlare rf

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s