Siivoa saari – Putsa up en holme

Siivoa saari -haaste jatkuu!

Suomen Retkimelojat haastaa Sinut ja melontatoverit kotivesiltä mukaan Siivoa saari -talkoisiin. Kääntäkää kajakin keula kohti saarta, jonka haluatte kesäkuntoon.

Siivoa saari ja nauti siististä rannasta

Siivoa saari ja nauti siististä rannasta

Siivouksen voi toteuttaa omaehtoisena tai sopia yhteistyökumppanin kuten kunnan, liikuntaviraston tai virkistysalueyhdistyksen kanssa.  Jos saaressa on paljon roskia, esimerkiksi kunta tai muu kumppani voi tarjota roskapussin ja hakea roskat pois veneellä, kun siitä ennalta sovitaan. 

Suomen Retkimelojien Facebook ryhmä odottaa kertomuksia, kuvia ja kokemuksia Siivoa saari -päivästänne. Voitte myös kutsua ryhmän kautta alueenne melojia mukaan. Saareen siivoamaan voi haastaa paikallisen venekerhon tai vaikka bilsanmaikat. Jaa Siivoa saari -talkoonne kokemukset muutamalla lauseella tai valokuvalla. Olisi kiva, jos kerrotte montako teitä oli, ja minkä saaren valitsitte siivottavaksi.

Vuoden lopulla kokoamme tiedot: montako saarta siivottiin.

Seuraa verkkosivuja tai Facebook-ryhmää niin saat lisätietoa. Voit myös kutsua muita mukaan omaan Siivoa saari -päivääsi. Raportoi joko tämän artikkelin alle tai Facebook-ryhmään.

#siivoasaari #suomenretkimelojat

www.facebook.com/groups/retkimelojat 

 

Städningstalkot  Putsa up en holme – utmaningen!

 

Vi utmanar dig och dina paddlingskamrater i ditt närområde att delta i städningstalkot Putsa upp en  holme. Styr kajaken mot en holme, som ni vill sätta i sommarskick.

Städningen kan utföras spontant eller i samarbete med t.ex. kommunen, fritidsbyrån eller den lokala föreningen förfriluftsområden. Om det finns mycket skräp på holmen kan t.ex. kommunen eller någon annan samarbetspartner erbjuda soppåsar och även hämta bort skräpet om man kommer överens om det på förhand.

Finlands Långfärdspaddlares Facebook grupp väntar på berättelser, bilder och erfarenheter av er Städa en holme – dag. Ni kan även sammankalla paddlarna i ert område via gruppen. Man kan utmana den lokala båtklubben eller till och med biologilärarna att delta i städandet av holmen. Dela med er av erfarenheter av städa en holme – talkot med några ord eller fotografier. Det är trevligt om ni berättar hur många ni var och vilken holme ni städat.

Så vi ska se hur många holme ska bli putsat up sommaren!

Följ med internetsidor eller Facebook-gruppen för mera information. Du kan också inbjuda andra med.

Skriv din raport som en komment här eller i FB gruppen.

#putsaupenhome #flåp

Se och gå med www.facebook.com/groups/retkimelojat

2 thoughts on “Siivoa saari – Putsa up en holme

  1. Hei
    Tämä on jees hanke! Vuosien mittaan mm. muoviroskaa kertyy uskomattomia määriä rannoille. Mielellään otan ne myös pois niin eivät ole sitten seuraavalla kerralla silmissä. Tätä on tullut harrastettua aiemminkin tutuilla taukopaikoilla ja seuraavalla kerralla paikka on ollut ka pysynyt luonnontilassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s